2. LAG Summer Festival

Autor: Anđelko Vukoja | Datum objave: 14. srpnja 2015. | Novosti


Predstavnici Lokalne akcijske grupe Mura – Drava sudjelovali su od 4. do 6. srpnja na 2. LAG Summer festivalu, najvećem međunarodnom okupljanju LAG-ova u Hrvatskoj u Biogradu na Moru koji je već drugu godinu zaredom uspješno organizirao LAG Laura.

Cilj festivala bio je „spojiti zeleno i plavo” na jedan drugačiji način tako se dala prilika jedinicama lokalne samouprave, turističkim zajednicama, malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima da izlože svoje usluge i proizvode pred nekoliko tisuća turista, u gradu koji je poznat kao središte u srcu Jadrana.

Na festivalu je sudjelovalo ukupno 66 LAG-ova, iz Hrvatske i 10 europskih zemalja, koji su na biogradskoj rivi predstavili svoje proizvode i usluge. Između 500 izlagača i 300 metara štandova, svoje je proizvode predstavio član LAG-a Mura – Drava Josip Sabol iz Donje Dubrave. Na taj način, OPG Eko Sabol je kroz tri dana sajma ponudio turistima i posjetiteljima iz cijelog svijeta da isprobaju i kupe izvorne međimurske prehrambene proizvode uzgojene pod kontroliranim ekološkim uvjetima.

Cijela manifestacija imala je i humanitarni karakter jer su se kroz humanitarnu tombolu prikupljala sredstva za LAG Šumanovci iz Slavonije koji je nedavno nastradao u katastrofalnoj poplavi.

2_lag_summer_festival(10) 2_lag_summer_festival(9) 2_lag_summer_festival(8) 2_lag_summer_festival(7) 2_lag_summer_festival(6) 2_lag_summer_festival(5) 2_lag_summer_festival(4) 2_lag_summer_festival(3) 2_lag_summer_festival(2) 2_lag_summer_festival(1)