150 MILIJUNA KUNA ZA MINI MLJEKARE I ULJARE

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 30. svibnja 2018. | Natječaji


Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu operacije 4.2.1 „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“objekti malog kapaciteta za preradu mlijeka i natječaj za provedbu operacije 4.2.1 „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima – objekti za proizvodnju ulja.

Svrha natječaja je povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po svakom natječaju (mini mljekare i uljare) iznosi 75.000.000 kuna.

Prihvatljivi korisnici su

  • fizičke i pravne osobe registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda;
  • fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu (uvjet: najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu moraju biti registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda);
  • proizvođačke organizacije.

U sklopu Natječaja za objekte za proizvodnju ulja prihvatljivi su projekti za proizvodnju ulja od: maslina, tikva (buča) uljarica i voća uključujući koštice (sjemenke) grožđa.

Zajedničkim projektom smatraju se ulaganja provedena od strane 2 (dva) ili više vlasnički i upravljački neovisnih partnera uključenih u pripremu i provedbu jednog projekta.

Promjena nositelja zajedničkog projekta nije dozvoljena. Partnerski sporazum mora biti sklopljen na rok od najmanje 5 (pet) godina od datuma konačne isplate potpore.

  • Vrijednost potpore po projektu za ulaganje u objekte za proizvodnju ulja iznosi od 15.000 EUR do 400.000 EUR.
  • Vrijednost potpore po projektu za ulaganje u objekte za preradu mlijeka iznosi od 15.000 EUR do 1.000.000 EUR.

Najviša vrijednost potpore po projektu za korisnike početnike iznosi do 200.000 EUR.

Rokovi za oba Natječaja:

Rok za podnošenje prvog dijela zahtjeva za potporu: od 23. srpnja 2018. godine od 12:00 sati do 21. rujna 2018. godine do 12:00 sati.

Rok za podnošenje drugog dijela zahtjeva za potporu: najkasnije u roku od 8 mjeseci od dana sklapanja ugovora o financiranju.

Više informacija pronađite OVDJE.