LAG Mura-Drava u studijskom posjetu Moslavini

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 5. lipnja 2023. | Novosti


LAG Mura-Drava proteklog je tjedna u sklopu projekta suradnje „Okusi domaće!“ organizirao trodnevno studijsko putovanje za svoje članove na područje partnerskog LAG-a Moslavina. Uz njih, u samom projektu, kao jedan od partnera, sudjeluje i susjedni LAG Međimurski doli i bregi.

Kao što samo ime kaže, naglasak projekta je na kulinarskoj tradiciji i razvoju iste u turističke svrhe, no kada govorimo o turizmu nemoguće je ne uključiti i bogatu prirodnu i kulturnu baštinu područja LAG-ova partnera na projektu.

Tako je ovo studijsko putovanje obilovalo primjerima dobre prakse u svakom smislu pa smo obišli (i naravno, kušali) izvrsne primjere lokalne, tradicionalne gastronomije, ali i uživali u bogatoj prirodnoj (Lonjsko polje i pripadajući posjetiteljski centri) i kulturnoj (muzeji, interpretacijski centri i sl.) baštini.

LAG Moslavina jedan je od većih hrvatskih LAG-ova i zaista ima velik turistički potencijal te su članovi našeg LAG-a kroz ovo studijsko putovanje mogli puno naučiti o samom razvoju kontinentalnog turizma. Vjerujemo kako će viđeno dati vjetar u leđa sudionicima ovog putovanja da iskoriste naš, također bogat, turistički potencijal. – rekao je za kraj Mario Moharić, predsjednik LAG-a Mura-Drava.