LAG Mura-Drava dodijelio novih gotovo 2 milijuna kuna za mala poljoprivredna gospodarstva

Autor: LAG Mura Drava | Datum objave: 5. svibnja 2022. | Novosti


Lokalna akcijska grupa Mura-Drava na svojoj je 4. sjednici Upravnog odbora donijela odluke o odabiru projekata malih poljoprivrednih gospodarstava prijavljenih na 7. LAG natječaj za mjeru 1P1-M1“Poticanje ulaganja u povećanje kapaciteta, modernizacija i opremanje malih PG-ova” iz Lokalne razvojne strategije, a koja je sukladna tipu operacije 6.3.1.“Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” iz Programa ruralnog razvoja.

Na natječaj je ukupno pristiglo 38 prijava dok je sredstava bilo dostatno za njih 17. Ukupni iznos dodijeljene potpore je 1.925.734,50 kn.

“Obzirom na broj prijava pristiglih na natječaj LAG-a, možemo zaključiti kako je ova mjera u potpunosti pogođena te i u budućnosti planiramo raspisivati natječaje kojima će se pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima da ostvare svoj puni potencijal. Ovih novih gotovo 2 milijuna kuna biti će dobar vjetar u leđa razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava na području LAG-a Mura-Drava” rekao je predsjednik LAG-a Mario Moharić.

Da LAG Mura-Drava i dalje potiče razvoj svog područja dokazuje i novi natječaj koji je trenutno u najavi, a to je natječaj za Mjeru 2P1-M1 “Razvoj i modernizacija društvene infrastrukture“. Za ovaj natječaj LAG je pripremio 1.080.580,17 kn.